Taimi teko 2022

 

Taimiteon tavoitteena on työllistää nuoria ja tehdä konkreettisia tekoja ilmastonmuutosta vastaan. Taimiteon slogan onkin ”nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta”. Taimet istutetaan alueille, jotka eivät ole aktiivisesti maa- tai metsätalouden piirissä. Taimien istuttaminen on konkreettinen teko, jolla ilmastonmuutosta pyritään hidastamaan. Taimet sitovat hiilidioksidia ilmasta ja näin toimivat hiilinieluina. Mitä suuremmaksi taimet kasvavat, sitä enemmän ne sitovat hiiltä. Taimiteolle taimet lahjoitetaan yritysten ja yksityishenkilöiden toimesta.

Elenia lahjoitti Orivedelle 6900 taimea ja niiden muodostama metsä sitoo yli 1,5 miljoonaa kilogrammaa hiilidioksidipäästöjä. Taimet istutettiin Hirsilään entiselle sähkölinjalle.

Elenia on tehnyt yhteistyötä Suomen 4H-liiton ja taimiteko -toiminnan kanssa nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Elenia istuttaa tänä vuonna 20 000 taimea ilmajohtojen alta vapautuville johtokaduille. Yhteensä 10 hehtaaria johtokatuja Orivedellä Pirkanmaalla ja Kannonkoskella Keski-Suomessa saa uutta kasvustoa yhteistyön tuloksena.
Istutettavien taimien määrä muodostuu vuoden aikana tehtyjen uusien e-laskusopimusten ja sähköisten allekirjoitusten määrästä. Lisäksi EleniaGO-mobiilipelissä pelaaja voi hankkimillaan pisteillä osallistua taimien istukseen. Istutukset Elenialle hoitaa 4H-järjestö Taimiteko-yhteistyönä. 4H-järjestön Taimiteko-toiminta työllistää paikallisia nuoria puiden istutukseen.

 

4H-nuoret ahkeroivat Taimiteon kimpussa – työllistävää konkretiaa ilmastonmuutosta hillitsemään - Oriveden Sanomat

(juttu vain tilaajille)