Eräjärven Säästöpankkisäätiö/hakemukset

Tarjoa nuorelle paikka työntekoon

Alla olevalla sähköisellä lomakkeella yritys, yksityinen tai yhteisö, voi hakea Oriveden 4H:n kautta nuorta kesätyöntekijää. Yritykselle, yksityiselle tai yhteisölle ei tule palkkakustannuksia maksettavaksi nuorten työllistämisestä. Nuorten palkkarahat rahoitetaan Eräjärven Säästöpankkisäätiön tuella. Oriveden 4H-yhdistys toimii nuorten työnantajana ja vastaa työnantajavelvoitteista. Työkohteen vastuuhenkilö vastaa nuoren perehdytyksestä, työhön opastuksesta sekä työturvallisuudesta kohteessa.

Hakuaika päättyy 31.5.2023. Hakemuksia käsitellään ja täytetään hakuajan aikana.

Lomakkeeseen on tärkeä kirjata perustelut millaisen uuden työmahdollisuuden hakeva yritys, yhteisö tai yksityinen henkilö tarjoaa nuorelle. 

Eräjärven Säästöpankkisäätiö mahdollisti 15 nuoren kesätyöllistämisen Orivedellä kesällä 2022.

 

Rahoitus mahdollisti uusien kesätyöpaikkojen luomisen 15-17-vuotiaille nuorille Oriveden seudulla ajalla 1.6-31.8.22. Nuoret työllistyivät Tutustu työelämään ja tienaa -mallin mukaisesti. Nuori työskenteli kaksi viikkoa (10 työpäivää, 6h/pv) ja sai palkaksi kertakorvauksena 380€, joka rahoitetiin Eräjärven Säästöpankkisäätiön tuella. Nuoret työllistyivät paikallisiin yrityksiin, yhdistyksiin tai yksityishenkilöiden kautta. Työtehtävät vaihtelivat työkohteen mukaan.

Eräjärvi Säästöpankki säätiön lahjoituksen ansiosta nuoria työllistyi laajasti erilaisiin töihin. Oriveden 4H-yhdistys etsi nuoret ja työkohteet sekä yhdisti sopivan työntekopaikan ja nuoren. Tähän tehtävään palkattiin kesän ajaksi kesätyöpankinjohtaja Ida Heimo. Nuorten ja työpaikkojen rekrytoinnin ja yhdistämisen lisäksi hänen työtehtäviinsä kuuluivat nuorten tukeminen kesätöiden ajan sekä viestintä. ”Työ on ollut monipuolista ja erilaista verrattuna muihin kesätöihini” Ida kertoo. Nuoret ovat hakeneet tänä kesänä innokkaasti töitä ja Oriveden 4H:n toimistolla haastateltiinkin 30 nuorta. ”Myös hakemuksia nuorten työkohteille tuli paljon, oli mukava huomata, että orivesiläiset haluavat kannustaa ja tarjota nuorille mahdollisuuksia uusiin kesätyökokemuksiin”, kertoo Ida Heimo.

Työkohteet ja tehtävät vaihtelivat kotitalouden seuranpito ja siivoustehtävistä aina näyttelyvalvojan töistä rakennuksen ulkoverhouksen tekemiseen. Lisäksi muutama nuori sai ohjauskokemusta toimiessaan paikallisten yhdistysten apu- ja reenienohjaajina. Nuoret olivat iloisia vaihtelevista työtehtävistä sekä uusista taidoista, joita he oppivat työjakson aikana. Myös työntarjoajilta tuli myös erittäin hyvää palautetta” Nuori tuli meille hommiin Oriveden 4H:n kautta. Todella kätevä järjestely 4H:n hoitaessa hallinnolliset hommat, kun me olemme saaneet nauttia nuoren työpanoksesta, johon olemme enemmän kuin tyytyväisiä” Kehui Siitaman nuorisoseura ry:n puheenjohtaja Lotta Loikkanen.

 

Nuorten työllistämisen superkesä Oriveden 4H-yhdistyksessä – kesätyöpankinjohtajan pesti on mukava lisä CV:ssä - Oriveden Sanomat

(juttu vain tilaajille)