INNOSTU VILJELEMÄÄN JA HAE OMAA VILJELYPALSTAA ORIVEDEN RYYTIMAALTA!

Oriveden 4H-yhdistys on hallinnoinut keväästä 2018 Oriveden ryytimaita. Oriveden viljelypalsta alue eli Oriveden Ryytimaa sijaitsevat Oriveden opiston takana. Käynti palstoille on tällä hetkellä Riihivainiontieltä tai Oriveden opistolta.  (Tarkemman paikan voit katsoa karttavälilehdeltä). Jaettavat viljelypalstat ovat kooltaan 0,5 aaria (5m*10m) . Jaamme aluksi vain yhden palstan/henkilö, mutta mikäli palstoja jää vapaaksi voimme jakaa useamman palstan samalle henkilölle.

0,5a palsta maksaa 25e/viljelykausi. 4H-yhdistys ei vastaa maan jokavuotisesta muokkauksesta, vaan viljelijä on itse siitä vastuussa. Yhdellä palstalla on mahdollista viljellä sekä yksivuotisia, että monivuotisia kasveja. Yksivuotisten ja monivuotisten kasvien alueet merkitään pellolla paaluin. 

Viljelypalsta vuokrataan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, jonka kumpi tahansa voi irtisanoa. Viljelijä voi irtisanoa viljelypalstansa  lähettämällä siitä kirjallisen tiedon 4H-yhdistykselle. 4H-yritys voi irtisanoa sopimuksen mikäli viljelijä rikkoo palstan sääntöjä tai jättää maksamatta vuokran. (ks.Palstojen säännöt)

Innostu viljelemään Oriveden Ryytimaalla! Hakulomake täällä. 

Palstaviljelijöillä on käytössään pieni varastokoppi pellolla. Jokainen viljelijä saa avaimen varastokoppiin. Avain tulee palauttaa asiakkuuden päätyttyä 4H:n toimistolle. Varasto on melko pieni ja sinne ei suositella jätettävän mitään arvokasta. Merkitsethän omat tavarasi nimikirjaimin tai muutoin tunnistettavasti.
Viljelijöiden käytössä myös vesisäiliö, johon jokainen voi pumpata vettä sitä käytettyään. Vesi on johdettu ojasta eikä sitä voi käyttää muutakuin kasvien kasteluun.