Nuoret Pelissä-hanke 2018-2019

Nuoret Pelissä-hanke on päättynyt 30.4.2019!

Hankkeen loppuraportin voit lukea täältä.

Oriveden 4H-yhdistys käynnisti tammikuussa 2018 Nuoret Pelissä-hankkeen. Hankkeen aikana päämääränä on tuottaa lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille laadukasta ja mielekästä  tekemistä omalla kylällä tai omalla paikkakunnallaan. Hanke lähtee liikkeelle nuorten toiveista ja siitä miten he haluavat viettää vapaa-aikaa Orivedellä. Hankkeen kautta nuorilla on mahdollisuus tulla kuulluksi sekä kertoa toiveensa vapaa-aikamahdollisuuksista. 

Hankkeessa nuoret  pääsevät itse tekemään ja oppimaan uutta. Nuorille suunnatun kyselyn pohjalta on tavoitteena toteuttaa 4-6 nuorten ideoimaa projektia. Hankkeen aikana nuorista kerätään projektiryhmiä, jotka saavat mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa jotain yhdessä - tapahtuman, harrastekurssin, kohennusta johonkin vapaa-ajantoimintaan joka on jo olemassa, jne. 

Hankkeen päätavoite on aktivoida nuoria osallistumaan heitä itseään koskevien asioiden suunnitteluun ja käsittelyyn. Hanke edesauttaa nuorten kiinnittymistä omalle kotiseudulle, tekemällä nuorten aloitteiden ja tarpeiden mukaisia toimenpiteitä. Lisäksi tuloksena tavoitellaan myös lisääntyvää yhteistyötä nuorten ja oman kylän toimijoiden kanssa. Tavoitteena on myös lisätä lasten ja nuorten iloa ja innostusta elämään. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin maaseuturahasto. Kantri ry:n hallitus puolsi hankehakemusta ja hankkeen rahoitusta 80% rahoitusosuudella. 

Nyt siis on erinomainen tilaisuus vaikuttaa, INNOSTU JA LÄHDE MUKAAN KEHITTÄMÄÄN JOTAIN UUTTA! Seuraathan siis hankkeen etenemistä ja tietoja hankkeen tapahtumista.

 

Hankkeesta lisätietoja Mirja Toropainen, 045 1103350, orivesi@4h.fi. Lisää yhteystietoja täältä